Nu går  vårens och sommarens kurser att boka på mat-uteliv.se/kurser

Hem » Litteratur » Eldmat - signerad

Eldmat - signerad

I boken Eldmat hittar du massor av recept att laga över eld och glöd! Boken innehåller även olika eldar, tändstål och om utrustning för att laga mat över eld.

Omdöme (0)

Lämna ett omdöme

289 KR

Boken går igenom de vanligaste eldarna för matlagning, som pagodeld, stjärneld, jägareld och pyramideld. Du får lära dig att använda stekhäll, grillgaller, halster och gjutjärnsgryta.

Vid sidan av standardteknikerna beskrivs mer speciella metoder som att tillaga på flat sten eller planka, i röktält, direkt i glöden eller i en grop med heta stenar.

I sista delen av boken hittar du en receptsamling med allt från kolbullar och grönsakssoppa till renskavsgryta och hel kyckling över glöd. Det är bara din egen smak och fantasi som sätter gränserna. Har du provat att baka bullar i glöden eller göra en inbakad pizza på stekhäll?

Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör, tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012) och Fjällmat (2014), båda på Calazo förlag. Bilderna i boken är tagna av fotografen Ida Olsson/ ISKOGOCHMARK.

Produkter från samma kategori

 • CALAZO
  Nu pratar vi snabblagat friluftsmat! Från det att du plockat upp köket kan du...
  289 KR
 • TORKAMAT.SE
  Gör någon glad med ett presentkort! Perfekt om du vill ge en mattorkare (tork...
  från 500 KR
 • CALAZO
  Lär dig hur du gör god och enkel mat till din fjällvandring. 84 enkla recept ...
  289 KR
 • CALAZO
  I boken lär du dig allt om att torka mat. Alla råvaror du behöver och olika s...
  249 KR