Hem » Litteratur » Snabblagat på turen - signerad

Snabblagat på turen - signerad

Omdöme (0)

Lämna ett omdöme

289 KR

Nu pratar vi snabblagat friluftsmat! Från det att du plockat upp köket kan du ha varm mat i din hand inom tio minuter. Du behöver inga skärbrädor, knivar och en mängd kastruller. Här tillagas maten i samma kastrull du kokade vattnet i eller direkt i en ziplockpåse. Du minimerar mängden disk och bränsleåtgången blir minsta möjliga.

Boken handlar om riktigt enkel snabb friluftsmat men utan att tumma på smak och konsistens. Det här är mat jag själv vill äta på mina turer! Boken går metodiskt igenom hur du hittar råvaror, förbereder, torkar och packar maten. Varje recept innehåller detaljerade beskrivningar hur du förbereder, packar och slutligen tillagar rätten
Boken förutsätter inte att du redan kan torka mat, du kommer att lära dig det grundläggande för hur man torkar rätter och råvaror. I boken Torka mat (Calazo förlag) hittar du mer fördjupad kunskap.

Den här boken vill också vara ett godare och billigare alternativ till den frystorkade maten. Förutom att vara billigare och godare än frystorkat är den egengjorda maten snällare mot magen. En del personer får problem med magen om de äter frystorkat flera dagar i sträck.

Denna bok innehåller en stor mängd recept som du kan följa rakt av – men mitt syfte med boken är lika mycket att visa på konceptet så att du själv börjar experimentera med egna råvaror och smaker. Om du följer de proportioner och metoder som finns i boken kommer du enkelt kunna skapa massor av egna rätter till dina turer.

Fördelar med mat som tillagas med hett vatten:
+ Mycket billigare än frystorkat, dessutom godare och med bättre konsistens
+ Du spar vikt då du endast behöver ett minimalt kök
+ Minskad bränsleförbrukning genom kort koktid
+ Perfekt vid dåligt väder och vinterturer
+ Snabb friluftsmat till överhungriga barn
+ Kan tillagas vid eldningsförbud med termosvatten

 

/Eric Tornblad

 

Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör, tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012), Fjällmat (2014) smat Eldmat (2017) alla på Calazo förlag.

Produkter från samma kategori

 • CALAZO
  Paket av böckerna Eldmat, Snabblagat på turen, Fjällmat och Torka mat
  1050 KR
  ( 1116 KR)
 • CALAZO
  Paket av böckerna Torka mat, Fjällmat och Eldmat
  820 KR
 • CALAZO
  Paket av böckerna Eldmat och Snabblagat på turen
  570 KR
 • CALAZO
  Paket av böckerna Torka mat och Snabblagat på turen
  530 KR