Hem » Litteratur » Snabblagat på turen

Snabblagat på turen

↓ Läs vad kunder tycker om produkten ↓

* * * KUNDRECENSIONER * * * (12)
Toppenbok!
Med denna bok är alla misslyckade torkningar ett minne blott!
Nu köps inga färdigrätter längre. Hemtorkat är godast!
Carola
2020-11-30 21:30:55
Motivationshöjare som kan behöva lite mer krydda!
Köpte denna som första bok med syftet att torka egen mat och blanda färdigt i portionsförpackning. Konceptet är likadant som de färdigpåsar du köper på stan; häll i kokande vatten, rör om och låt stå. Perfekt för mig!
Boken kräver lite förkunskaper men den mesta kompletteringsinfon går att leta fram på nätet som man behöver för att få en fullständig bild. Jag torkade och blandade för första gången och fixade det.
Den enda "kritiken" gällande recepten är att kryddningen var lite väl tam, men annars goda recept och lättlagat!
Lättläst bok som skapar motivation till att skapa egna torrmåltider till Fjällturen!
Butikens svar:
Kul att du gillar boken! Brukar rekommendera att ta med lite salt, chili och någon annan favoritkrydda för att kunna piffa till rätter som kanske blev lite tama. /Eric
Sara Johansson
2020-11-30 21:17:37
Jättebra inspiration!
Jag blev så glad när jag såg titeln på den här boken, så jag förhandsbeställde den direkt när den kom. Jag har torkat snabblagad mat ganska mycket tidigare, men den här boken har gett mycket nya idéer och definitivt tagit mitt torkande till nya nivåer.
Det jag vill nämna extra är att jag verkligen uppskattar att den är så opretentiös. Allt behöver inte göras från grunden, det kan vara jättebra att blanda i halvfabrikat för att göra det lite enklare för sig själv.
Elin Tegehall
2020-11-30 20:42:47
Allt man behöver veta
Köptes inför sommarens fjälltur och den bläddrades friskt i. Den låg framme i månader med lappar instuckna här och där och både ugnen och svamptorken gick varm och maten blev väldigt uppskattad. Rekommenderar den verkligen. 🙂
Maria
2020-11-30 19:37:17
Jättegoda recept för spontant uteliv
Väldigt goda recept där man bara tillsätter vatten när man är ute. Det är smidigt att förbereda så att man alltid har god mat redo när man är sugen på att sticka ut på äventyr.
Kerstin
2020-11-30 18:24:47
Totalt 12 poster
Sida 2 av 3
1 2 3
295 KR

Nu pratar vi snabblagat friluftsmat! Från det att du plockat upp köket kan du ha varm mat i din hand inom tio minuter. Du behöver inga skärbrädor, knivar och en mängd kastruller. Här tillagas maten i samma kastrull du kokade vattnet i eller direkt i en ziplockpåse. Du minimerar mängden disk och bränsleåtgången blir minsta möjliga.

Boken handlar om riktigt enkel snabb friluftsmat men utan att tumma på smak och konsistens. Det här är mat jag själv vill äta på mina turer! Boken går metodiskt igenom hur du hittar råvaror, förbereder, torkar och packar maten. Varje recept innehåller detaljerade beskrivningar hur du förbereder, packar och slutligen tillagar rätten
Boken förutsätter inte att du redan kan torka mat, du kommer att lära dig det grundläggande för hur man torkar rätter och råvaror. I boken Torka mat (Calazo förlag) hittar du mer fördjupad kunskap.

Den här boken vill också vara ett godare och billigare alternativ till den frystorkade maten. Förutom att vara billigare och godare än frystorkat är den egengjorda maten snällare mot magen. En del personer får problem med magen om de äter frystorkat flera dagar i sträck.

Denna bok innehåller en stor mängd recept som du kan följa rakt av – men mitt syfte med boken är lika mycket att visa på konceptet så att du själv börjar experimentera med egna råvaror och smaker. Om du följer de proportioner och metoder som finns i boken kommer du enkelt kunna skapa massor av egna rätter till dina turer.

Fördelar med mat som tillagas med hett vatten:
+ Mycket billigare än frystorkat, dessutom godare och med bättre konsistens
+ Du spar vikt då du endast behöver ett minimalt kök
+ Minskad bränsleförbrukning genom kort koktid
+ Perfekt vid dåligt väder och vinterturer
+ Snabb friluftsmat till överhungriga barn
+ Kan tillagas vid eldningsförbud med termosvatten

 

Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör, tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012), Fjällmat (2014) samt Eldmat (2017) alla på Calazo förlag.

Skriv recension

Produkter från samma kategori
  • 295 KR
  • 835 KR
  • 565 KR