Hem » Svamp & frukttorkar » Dörrex Timer/Metallbrickor

Dörrex Timer/Metallbrickor

Om du ska torka frukt och svamp finns inget bättre. Den bästa modellen från Stöckli med termostat, timer och metallnät på ramarna.

↓ Läs vad kunder tycker om produkten ↓

* * * KUNDRECENSIONER * * * (11)
Superbra tork
När jag skulle köpa tork valde jag länge och omsorgsfullt. Fastnade till slut för denna produkt och har inte ångrat mitt val. Den är helt fantastisk; lätt att använda, snygg och ett perfekt resultat. Den är lika bra för allt jag hittills provat torka i den.
Katarina Nooij
2020-12-05 14:55:47
Toppentork
Köpte torken inför höstens svampplockande och den fick jobba nästan dygnet runt i en vecka. Har även torkat kryddor i den. Allt går utan problem. Superenkel att rengöra 👍 Perfekt med timer.
Björn
2020-12-03 16:59:05
Supernöjd
Köpte den här torken tidigare i år och har hunnit använda den en hel del. Måste säga att jag är utomordentligt nöjd med både kvalitet och funktion. Använder den ofta till att torka grönsaker samt blötlagda frön och nötter. Rekommenderas varmt.
Seth
2020-12-03 15:27:47
Mycket nöjd!
+ Mycket nöjd med denna torkugn. Då naturen och trädgården bjöd på ett överflöd av frukt och bär i år så har vi torkat mycket gott som vi kunnat avnjuta tillsammans hela familjen. + också för att den är relativt snygg för att vara en torkugn, så den ser inte ful ut när den stått framme i köket många torktimmar. Barnen älskar torkat frukt - det smakar ju som godis - men så mycket bättre!

Rekommenderar att köpa fler torkollor på en gång. När man väl börjat vill man gärna torka mängder på samma gång :)

- Förbättringspotential. Det är lite extra mycket pill med att behöva silikonmattor för att torka blöta livsmedel. Hade varit ett plus om det inte behövdes.T.ex. banan har fastnat något förskräckligt för mig på ollorna. När jag nu använder silikonmattor så fungerar det jättebra. Men det kostar en slant att köpa det till alla mina10 torkollor :)
Butikens svar:
Hej Emmy! Att det fastnar i metallnäten kan bero på flera saker, men vänligt är att maten är för tunt skuren. Ett tips kan vara att skära lite tjockare. Ett annat tips kan vara att torka maten halva iden sedan vända den torra "uppsidan" nedåt. /Eric
Emmy Östman
2020-12-03 10:38:39
Torkugn
Kvalitétstork! Perfekt när man odlar hemma & inte hinner äta upp allt i den takt det växer eller torka mangobitar som godis för barnen!
Rekommenderar att köpa lika många siliconeplattor som man har brickor då blöta livsmedel kan fastna i gallret. En nackdel jag märkt är att när man gör beef jerky måste man tillaga köttet i ugn först eftersom torken inte värmer mer än 70grader.
Butikens svar:
Hej Erik, jag brukar torka min beef jerky i 50 grader för att få mycket köttsmak, så att torka beef jerky i 70 grader går jättebra. Livsmedelsverket rekomenderar att kött ska hettas upp till 70 grader. /Eric
Erik
2020-12-01 06:42:53
Totalt 11 poster
Sida 1 av 3
1 2 3
2495 KR

Metallramarna ger ett bättre luftflöde än ramar i plast, hålen är även mindre så att inget ramlar genom näten (2,5 mm istället för 4 mm).

Torkugnarna från Stöckli är genialiskt enkla och driftsäkra. Genom de höga kanterna får du plats med massor av svamp, frukt och örter. Torkar även kött, fisk och andra animaliska produkter då den når 70 grader.

SE PRODUKTVIDEO

 

Höga kanter på = stor volym
Upp till 10 torkramar!

Lätt , endast 2,3 kg
Timer & t
ermostat 20-70 grader
BPA-fri
Robust konstruktion

Det enda Stöckli Dörrex inte är lämpliga för är puréer, exempelvis fruktläder. Om du vill torka puréer, såser och grytor behöver du en mattork där luften kommer från sidan.

MED MATTORKEN INGÅR
Bottendel med termostat & timer
Tre torkramar i med nät i metall
Lock
Instruktion på Svenska 

Mått, vikt, effekt & ljudnivå

Höjd 28 cm / Bredd 35 cm
Varje bricka är 5 cm hög
Brickstorlek (innermått): 32 cm
Torkyta (tre brickor): 0,24 m² / 7,7 liter
Torkyta (tio brickor): 0,80 m² / 25,7 liter
Vikt: 2,3 kg
Effekt: 540 W
Ljudnivå i decibel: 45

Alla funktioner, garanti & säkerhet

Stapelbara och diskmaskinsäkra brickor
Termostat 20-70 grader
Inbyggd timer 1-12 h
En stor tyst fläkt
*
2 års garanti
*
Timer
Överhettningsskydd
Svensk standardkontakt

 

TILLBEHÖR
Du hittar alla tillbehör till Stöckli här - silikonmattor, extra torkramar i plast, extra torkramar
Här hittar du alla mattorkar från Stöckli

Skriv recension

Produkter från samma kategori
  • 2190 KR
  • 2195 KR