Torkamat.se

För att göra det enkelt så har jag delat upp hela processen i olika stegen nedan. Du kan även läsa de mer omfattande inlägget Torka kött eller Torka köttfärs.

 

 

1. VÄLJ KÖTT

Hitta kött med låg fetthalt som nötkött eller viltkött. Undvik helst kött med insprängt fett, senor och hinnor. Enkelt och bra att börja med är filé och lövbiff. Du kan även torka skinka om du skär bort fettet.

 

2. FÖRBERED KÖTTET

Torka av köttet om det är blött och skär tunna skivor/bitar. För att få så tunna bitar som möjligt så kan du skära köttet halvfryst. Marinera i marinad utan fett i ett par timmar (grundmarinad: lika delar vatten och soja samt hackad vitlök och svartpeppar).

 

3. TORKA KÖTTET

Stek i stekpanna utan fett , eller ännu bättre, lägg direkt på plåt med bakplåtspapper. Ugnsstek sedan på 150 grader i tio minuter, sänk temperaturen till 70 grader och torka tills köttet är torrt (ca 12 timmar i ugn, 7 timmar i torkugn). I torkugn gäller också temeraturen 70 grader.

 

4- PACKA KÖTTET

Du ska kunna bryta av bitarna. Du kan prova att lägga lite varmt kött i en plastpåse, om det blir kondens i påsen bör du torka lite till. Packa i ziplockpåse eller fryspåse. Allra bäst är vakuumpåse men de andra alternativen fungerar bra. Förvara färsen i frysen.

 

5. ANVÄND KÖTTET

Blöt upp köttbitarna i hett vatten under någon timme (det är bättre än kallt vatten i många timmar då risken för bakterietillväxt minskar med kortare tid). Blanda med kryddor och gör gryta eller stek upp och blanda i t ex pasta.

 

 

LÄS
VARFÖR TORKA MED MATTORK?
VÄLJ DIN MATTORK - GUIDE
JÄMFÖRELSE MATTORKAR
VARFÖR KÖPA KVALITETS-MATTORK?

 

 

Taggar: Torka kött

  Relaterade produkter

 • STÖCKLI
  Om du ska torka frukt och svamp finns inget bättre. Den bästa modellen från Stöckli med termostat, timer och metallnät på ramarna.
  2295 KR
  Slut i lager
 • EXCALIBUR
  En mindre mattork från Excalibur som är enkel att förvara. Torkar effektivt alla typer av mat. Webbkurs om hur du torkar mat (värde 299:-...
  2395 KR
 • EXCALIBUR
  En bra storlek på mattork för de flesta. Excaliburs mattork med fem brickor torkar effektivt alla typer av mat. Webbkurs om hur du torkar...
  3795 KR
 • TRIBEST SEDONA
  En effektiv torkugn med nio brickor där du kan torka allt från örter, frukter, bär till pizzabottnar och kakor. Den horisontella distribu...
  4990 KR
 • TRIBEST SEDONA
  Mattorken från Sedona har tvåstegs temperatur-timer, lampa som tänds i ugnen när du öppnar luckan och rostfria detaljer på fronten.
  6290 KR
 • STÖCKLI
  Om du ska torka svamp och frukt finns inget bättre! Mycket hög kvalitet från Stöckli med termostat och plastramar.
  1695 KR
  ( 1795 KR)
 • CALAZO
  I boken lär du dig allt om att torka mat. Alla råvaror du behöver och olika sätt att torka maten från trädgård, svamp eller för friluftsliv.
  249 KR

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
How to buy and sell bitcoin? (strength of moving average) _
2019-12-02 19:33:20
Also visit my blog post ... Jung
Resources: The definitive site is LocalBitcoins.
2019-11-15 01:40:59
Feel free to visit my web site :: Bitcoin Loophole (https://www.kevinads.com/author/miles15w793)
It is not possible to short sell digital Bitcoins.
2019-10-24 14:06:08
Feel free to visit my homepage - bitcoin revolution website