Torkamat.se

I denna tabell kan du se ungefärliga torktider för olika livsmedel. Med mattork menas en av de mattorkar som finns på denna sajt som torkar jämnt och effektivt. En ugn för 199 spänn från JULA ger inte samma resultat, då får du räkna med längre torktider.

Listan utgår från att livsmedlet är skuret i 3-5 mm skivor. 100 g färskt betyder skalade och rensade grönsaker och frukter. Färskt ej tillagat kött. Med 100 g torrt menas så torrt det går, exempelvis att maten kan brytas av eller som med viss frukt att den blir seg.

Ett streck (-) betyder att det inte är lämpligt att torka i exempelvis luft eller ugn, samt att den torkade maten inte behöver förvaras i kyl eller frys.

Denna lista uppdateras efterhand om jag får nya data. Om du har testat och vägt och fått andra tider/vikter får du gärna höra av dig till mig här eller kommentera längst ner.

Hoppas du får nytta av tabellen!

/Eric Tornblad

 

LÄS
VARFÖR TORKA MED MATTORK?
VÄLJ DIN MATTORK - GUIDE
JÄMFÖRELSE MATTORKAR
VARFÖR KÖPA KVALITETS-MATTORK?