Torkamat.se

All mat behöver inte blötas upp, men ska den tillagas bör den blötläggas. Här är några snabba tips om blötläggning av mat!

  • Försök att få så kort blötläggningstid som möjligt - det minskar risken för bakteriebildning
  • Blöt helst upp i varmt vatten - det förkortar blötläggningstiden
  • Blöt inte upp i för mycket vatten, hellre för lite - annars kommer en massa goda smaker att behöva kastas med blötläggningsvattnet (om du inte gör en gryta, då kan du använda blötläggningsvattnet
  • Blöt inte upp med fett - då tar blötläggningen längre tid (t ex olja i friluftsmat)

 

TRE TIPS FÖR ATT FÖRKORTA BLÖTLÄGGNINGSTIDEN

  1. Förväll maten innan torkning (men all mat kan eller ska inte förvällas)
  2. Torka mindre och tunnare bitar
  3. Blötlägg i varmt eller hett vatten

 

LÄS
VARFÖR TORKA MED MATTORK?
VÄLJ DIN MATTORK - GUIDE
JÄMFÖRELSE MATTORKAR
VARFÖR KÖPA KVALITETS-MATTORK?

 

 

    Relaterade produkter

  • En mindre mattork från Excalibur som är enkel att förvara. Torkar effektivt alla typer av mat.
    2395 KR
  • En bra storlek på mattork för de flesta. Excaliburs mattork med fem brickor torkar effektivt alla typer av ...
    3795 KR
  • En effektiv torkugn med nio brickor där du kan torka allt från örter, frukter, bär till pizzabottnar och ka...
    4995 KR
  • Mattorken från Sedona har tvåstegs temperatur-timer, lampa som tänds i ugnen när du öppnar luckan och rostf...
    6295 KR
  • Om du ska torka frukt och svamp finns inget bättre. Den bästa modellen från Stöckli med termostat, timer oc...
    2095 KR
  • Om du ska torka svamp och frukt finns inget bättre! Mycket hög kvalitet från Stöckli med termostat och plas...
    1795 KR
  • I boken lär du dig allt om att torka mat. Alla råvaror du behöver och olika sätt att torka maten från trädg...
    249 KR

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: