Torkamat.se

Jag skulle säga att det det bästa sättet att torka bär är att mosa dem, förutom att torka dem som puré. De torkar snabbare och blir godare än hela bär. Du kan torka mosade blåbär, lingon, svarta vinbär och andra bär - mosa med en gaffel på ett fat, läggs sedan på nätet eller torkpappret .

Hallon och lingon kan bli sura vid torkning, vilket gör att du kan behöva tillsätta lite socker.

TORKA I MATTORK

  1. Lägg bären på torkpapper och mosa dem.
  2. Om du torkar i en Excalibur eller Sedona: lägg gärna något i botten för att inte torkugnen ska bli kladdig av bärsaft. I en Stöckli kan du använda ett silikonunderlägg på den understa torkollan.
  3. Torktemperatur 50 grader
  4. Torka i cirka 8 timmar

 

 

TORKA I UGN/VARMLUFTSUGN

  1. Lägg bären på bakplåtspapper/ torkpapper och mosa dem
  2. Torktemperatur 50 grader
  3. Torka i cirka 12 timmar

 

LÄS
VARFÖR TORKA MED MATTORK?
VÄLJ DIN MATTORK - GUIDE
JÄMFÖRELSE MATTORKAR
VARFÖR KÖPA KVALITETS-MATTORK?

 

 

    Relaterade produkter

  • En mindre mattork från Excalibur som är enkel att förvara. Torkar effektivt alla typer av mat.
    2395 KR
  • En bra storlek på mattork för de flesta. Excaliburs mattork med fem brickor torkar effektivt alla typer av ...
    3795 KR
  • En effektiv torkugn med nio brickor där du kan torka allt från örter, frukter, bär till pizzabottnar och ka...
    4995 KR
  • Mattorken från Sedona har tvåstegs temperatur-timer, lampa som tänds i ugnen när du öppnar luckan och rostf...
    6295 KR
  • Om du ska torka frukt och svamp finns inget bättre. Den bästa modellen från Stöckli med termostat, timer oc...
    2295 KR
  • Om du ska torka svamp och frukt finns inget bättre! Mycket hög kvalitet från Stöckli med termostat och plas...
    1695 KR
    ( 1795 KR)
  • I boken lär du dig allt om att torka mat. Alla råvaror du behöver och olika sätt att torka maten från trädg...
    249 KR

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur: