Torkamat.se

Jag skulle säga att det det bästa sättet att torka bär är att mosa dem, förutom att torka dem som puré. De torkar snabbare och blir godare än hela bär. Du kan torka mosade blåbär, lingon, svarta vinbär och andra bär - mosa med en gaffel på ett fat, läggs sedan på nätet eller torkpappret .

Hallon och lingon kan bli sura vid torkning, vilket gör att du kan behöva tillsätta lite socker.

TORKA I MATTORK

  1. Lägg bären på torkpapper och mosa dem.
  2. Om du torkar i en Excalibur eller Sedona: lägg gärna något i botten för att inte torkugnen ska bli kladdig av bärsaft. I en Stöckli kan du använda ett silikonunderlägg på den understa torkollan.
  3. Torktemperatur 50 grader
  4. Torka i cirka 8 timmar

 

 

TORKA I UGN/VARMLUFTSUGN

  1. Lägg bären på bakplåtspapper/ torkpapper och mosa dem
  2. Torktemperatur 50 grader
  3. Torka i cirka 12 timmar

 

LÄS
VARFÖR TORKA MED MATTORK?
VÄLJ DIN MATTORK - GUIDE
JÄMFÖRELSE MATTORKAR
VARFÖR KÖPA KVALITETS-MATTORK?